Pages

Tuesday 6 May 2014

From street art to catwalk

Je ziet het op de plekken waar je het het laatst zou hebben verwacht: street art. De stad wordt opgevrolijkt door bijzondere kunstwerken op rare plekken. Sommige hebben een betekenis, andere niet. Maar ook in de fashionwereld worden mensen geinspireerd door alle street art en steeds meer merken mengen de vrolijke, maar stoere elementen van street art in hun kleding.



Een grote bunker in Milaan ziet er van buiten saai uit, maar van binnen is het gevuld met kunstwerken van 6 bekende straatkunstenaars van over de hele wereld. Die kunstwerken die daar hangen komen terug op de kleding van de zomercollectie 2014 van Prada. De modellen paraderen met beenwarmers en bijzondere jurken over de catwalk. De felle kleuren botsen tegen elkaar op en geven een bijzondere collectie.
Niet alleen Prada gebruikt street art in hun kleding, ook modehuizen zoals Chanel, Jean Paul Gaultier, Louis Vuitton en Marc Jacobs gebruiken de opvallende kunst in de zomercollecties.
Bij Chanel valt de kleding op door de kleurige verfstrepen op de witte stof. Hierdoor ontstaat een originele kleurrijke collectie.


De kleding van Jean Paul Gaultier bevat dan weer geen verfstrepen maar graffiti. Het is even zoeken voordat je het kunstwerk erin ziet, maar het ziet er wel heel gaaf uit!


Louis Vuitton heeft sjaals laten ontwerpen door 3 straatartiesten. Dit was niet de eerste keer dat dit merk dat deed. Eerdere jaren hadden ze dit ook al gedaan met andere artiesten. Dit jaar waren kunstenaars Kenny Scharf, Inti en Monsieur A aan de beurt. Terwijl de sjaal van Inti gebasseerd is op de Inca's staat de sjaal van Kenny vol met planeetjes en die van Monsieur A met verfstrepen.


Dit was weer eens een heel ander artikel dan ik meestal plaats. Ik hoop dat jullie het leuk vonden!
Liefs, Hanne

0 comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! You made my day ♡